Lara Stalder satte 1-0 för Brynäs. Foto: SVT

Målglada Brynäs besegrade AIK

Med ett snitt på 5,2 mål per match är Brynäs det lag med högst målsnitt i SDHL.

Ikväll fortsatte offensiven producera när man vann mot AIK med 5-0 på hemmais efter bland annat två mål av Lara Stalder.

Brynäs inledde piggt och pressade AIK inledningsvis – fram till att man åkte på två utvisningar. Men AIK kunde inte spräcka nollan i spel fem mot tre. Istället var det hemmalaget som tog ledningen.

Lara Stalder snodde åt sig pucken – kom en mot en mot målvakten och placerade kyligt in 1-0. Hennes sjätte mål för säsongen.

– Jag hade tur med studsen (vid målet). Men jag tycker att vi inte spelade så bra i den första perioden. Vi måste förbättre oss i den andra och tredje, säger Lara Stalder i SVT:s sändning.

Punkterade matchen

Brynäs utökade sin ledning i powerplay i början av den andra perioden.

Jenny Antonsson avslutade ett fint anfall och 2-0 var ett faktum. Bara minuter senare kom 3-0, ännu en gång var det Antonsson som satte pucken i mål och uppförsbacken för AIK blev allt större.

Innan periodens slut gjorde Lara Stalder sitt andra mål i matchen som betydde 4-0, hennes 15:e poäng för säsongen.

Det blev till sist stora siffror i matchen. Hemmalaget, som snittar 5,2 mål per match, besegrade AIK med 5-0 efter ett mål av Krizova i den sista perioden.

Lyckad debut

I hemmalagets mål stod en blott 16-årig SDHL-debutant. Felicia Frank stoppade samtliga av de 13 avsluten som hon ställdes inför och vad både lättad och glad efter den fina debutinsatsen.

– Jag känner en extrem lättnad att äntligen få göra den här debuten och dessutom få hålla nollan, säger Frank till SVT efter succéstarten.

KLIPP: Brynäs tog fjärde raka i SDHL – slog Djurgården på hemmaplan (22 september)