Oscar Möller

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oscar Möller om att vara tillbaka på isen under Skellefteås guldfirande. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Skellefteå-profilen Oscar Möller lägger skridskorna på hyllan: ”Många fina minnen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter tio säsonger i Skellefteå väljer kaptenen Oscar Möller att lägga skridskorna på hyllan. Det efter ett och ett halvt års frånvaro till följd av utbrändhet.

– Idag mår jag mycket bättre. Många fina minnen har skapats och även vänner för livet, säger han till hemsidan.

I juli 2023 meddelade Skellefteåkaptenen Oscar Möller att han tar en paus från ishockeyn på obestämd tid på grund av utmattningssyndrom.

Efter ungefär ett och ett halvt års frånvaro meddelar nu 35-åringen att det blir inte mer professionell ishockey. Möller avslutar nu karriären.

– Som många säkert förstått så kommer jag inte att spela mer hockey. I dag mår jag mycket bättre och är på isen ibland och tränar min äldsta sons hockeylag, säger han till hemsidan.

Med Skellefteå vann Möller två SM-guld och 2014 var han med Tre Kronor som knep en VM-bronsmedalj.

– Tack till alla mina lagkamrater och tränare som jag har haft och fått kampera ihop med under alla dessa år. Många fina minnen har skapats och även vänner för livet.

Han fortsätter med ett meddelande till idrottande ungdomar.

– Var inte för hårda mot er själva, ha kul när ni gör ert bästa.

Klubben tackar också sin mångårige kapten.

– Skellefteå AIK Hockey vill tacka dig för tio oförglömliga år i föreningen. Du ledde laget genom att sprida glädje, jobba hårt varje dag och vara en exemplarisk lagkamrat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.