Skellefteå gör mål

Se Skellefteås märkliga mål i spelaren ovan. Foto: TV4

Skellefteå vinner efter årets märkligaste (?) mål – Rögles mardröm fortsätter

Rögles mardröm fortsätter, sjätte raka förlusten efter 1-3 mot Skellefteå i SM-finalreprisen från i fjol.

Snackisen kommer däremot bli gästernas tredje mål, som såg oerhört märkligt ut.

– Ett sånt mål gör man bara en på tio tusen, säger målskytten Max Lindholm till SVT Sport.

Det stämmer inte för Rögle just nu. Inför SM-finalreprisen mot Skellefteå låg ängelholmarna på jumboplats, och inte blev det bättre.

Sjätte raka förlusten i en match som innehöll ett mål som är bland det märkligaste man sett.

Se målet i spelaren.

– Jag hade koll på den hela vägen och såg att den var på väg in om inte Rifalk (Rögles målvakt reds anm) skulle hinna se den och det gjorde han ju inte, säger målskytten Max Lindholm till SVT Sport

Det var Rögle som tog ledningen efter dryga kvarten av första perioden genom Linus Sandin men draftade talangen Axel Sandin-Pellikka pricksköt läckert in 1-1 precis innan periodpaus.

Max Lindholm med årets märkligaste mål

Så långt var Skånelaget med, men sen blev det tufft. Först kom 1-2 i powerplay av Anton Heikkinen, därefter kom det udda målet.

I powerplay skjuter Skellefteås Max Lindholm på täckande Rögle-försvarare och pucken flyger rakt upp i luften ur bild för tittarna. När den sedan kommer tillbaka studsar den bakom målvakten Christoffer Rifalk och glider till de flestas stora förvåning in i mål.

– Jag tror aldrig jag har sett det förr, att ingen på isen vet var pucken är, säger SVT:s expert Jonas Andersson.

Rögle lyckades sedan aldrig få till en reducering så 3-1 stod sig matchen ut.

Highlights från matchen mellan Rögle och Skellefteå.