Tung förlust för guldkandidaten Tjeckien – föll mot Österrike

Tjeckien har fått en tung start på ishockey-VM i Finland.

Österrike såg till att snuva guldkandidaten på segern på tisdagskvällen.

Först kvitterade Österrike med 38 sekunder kvar – sedan vann laget på straffar (2–1).

Tjeckien, som är ett av de guldtippade lagen inför VM i Helsingfors och Tammerfors, tog ledningen mot Österrike i slutet av första perioden och höll i den ända in i den sista minuten av tredje.

Men då ordnade Österrikes Brian Lebler den osannolika kvitteringen.

Ishockey-VM

1–1 med drygt en halv minut kvar innebar först förlängning. Men där blev det inget avgörande mål, så matchen fick avgöras med straffar.

Där var Österrikes Peter Schneider den enda som lyckades hitta in i nätet – medan Tjeckien missade samtliga. Med 1–0 i straffläggningen, och 2–1 totalt, vann Österrike matchen.

När det internationella förbundet beslutade att stänga av Ryssland från världsmästerskapet fick Österrike, som inte kvalificerat sig till VM på egen hand, platsen.

Tjeckien har hittills vunnit en av sina tre spelade matcher, premiären mot Storbritannien. Mot Sverige föll laget för två dagar sedan och nu kom alltså ännu en förlust.