En delad bild som visar en ishockeymålvakt i aktion på vänster sida, som ligger på knä medan han försöker blockera en puck nära målet. På höger sida sitter målvakten i bänkområdet, iförd sin utrustning, medan en person i bakgrunden förbereder något. Målvakten bär en vit tröja med namnet ”FORSBERG” och nummer 31.

Det blev struligt för Anton Forsberg i nattens match. Foto: nhl.com

Svensk målvaktsrockad gånger två när Ottawa föll mot Colorado

Ottawa tvingades till dubbla svenska målvaktsbyten i förlustmatchen mot Colorado.

Anton Forsbergs skridskoskena lossnade inte bara en utan två gånger vilket tvingade Linus Ullmark att hoppa in.

Det blev en svängig match när Ottawa besökte Denver för ett möte med Colorado.

Hemmalaget tog ledningen med 1-0 sent i första perioden men det var i den andra som något märkligt inträffade.

Ottawas svenske målvakt Anton Forsberg fick ett skott på sin skridskoskena, vilket gjorde att den lossnade. Då fick lagets andre svenska målvakt Linus Ullmark vikariera en stund. 17 sekunder senare återvände Forsberg, för att återigen tvingas utgå då den lossnade ytterligare en gång. Då fick Ullmark ett par minuter tills Forsberg fick rätsida på problemet.

– Skottet tog på min tå och helt plötsligt så kunde jag inte längre åka, skridskoskenan var helt böjd på utsidan. Sen kunde vi inte hitta skruven, det var därför jag var tvungen att gå av två gånger, det var inte rätt skruv. Till slut hittade vi rätt skruv från ett reservpar, säger Forsberg om incidenten till NHL:s hemsida.

Ottawa förlorade matchen med 4-5.