Carl Grundström, i mitten, jublar. Foto: Bildbyrån

Svenskdominans när Kings slog Devils

Carl Grundström var en av målgörarna när hans Los Angeles Kings vann med 3–2 över New Jersey Devils.

Svensken blev hjälte i den tredje perioden.

– Det var en tuff match, säger han.

Grundström satte segermålet drygt elva minuter in i tredje perioden. Innan dess hade hans landsman Viktor Arvidsson gjort mål 16 minuter in i andra perioden, rapporterar hockeysajten nhl.com.

Amerikanen Alex Iafallo stod för Kings första mål i första perioden.

Men motståndet var hårt och det var svenske Jesper Bratt som satte New Jersey Devils två mål, båda i första perioden.

– Det var en tuff match. Nyckeln var att hitta ett sätt att vinna, säger han.

Ottawa Senators svenske målvakt Anton Forsberg stod pall när Senators mötte Columbus Blue Jackets på Blue Jackets hemmaplan.

Forsberg gjorde 35 räddningar, varav tio i tredje perioden, innan matchen slutade 2–1 till Ottawa, rapporterar nhl.com.

MER NHL: Se magiska solonumret av Connor McDavid (6 november 2021)