Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Andersson svarar på frågor kring Brynäs framtid. Foto: Bildbyrån

SVT-experten: ”Bara supportrar och mytomaner kan vara säkra”

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs eller Malmö?

Det är en fråga inte ens SVT:s hockeyexpert Jonas Andersson kan svara på.

– Om du träffar någon som säger sig vara helt säker på det så är det antingen en supporter eller en mytoman, säger Andersson.

I kväll 19.30 inleds det negativa SHL-kvalet. Brynäs och Malmö gör upp i bäst av sju matcher, förloraren degraderas till hockeyallsvenskan – och det är väldigt svårtippat.

– Det är faktiskt en omöjlig fråga att svara på vilket lag som fixar det här. Om du träffar någon som säger sig vara helt säker på det så är det antingen en supporter eller en mytoman för det här är helt ovisst, för mig i alla fall, säger Andersson.

Vad talar för Brynäs?

– Rent spelmässigt har powerplay funkat bra för Brynäs den här säsongen och i en sån här tajt serie kan powerplay bli en avgörande faktor. De har även två bra målvakter så även om en inte skulle leverera så kan den andre göra det, så det finns vissa saker som talar för att Brynäs kan vara med och utmana även om formen inte varit den bästa på slutet. Ytterligare en sak är ju att de har hemmaplansfördel i en eventuell match sju.

Vad talar för Malmö?

– De är ligans formstarkaste lag och de har varit mentalt inställda på kval under en längre tid och har varit väldigt, väldigt disciplinerade utåt och slagit fast att det här är spelarna och tränarna som ska göra det, så mentalt förberedda skulle jag vilja säga att de här. Sen tycker jag att det har spelare som spelat upp sig, till exempel Carl Söderberg som haft en dålig säsong men levererat på slutet. Det är många i Malmö som spelar sin bästa ishockey för säsongen just nu. Den mentala biten och formen är det som verkligen verkligen talar för Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.