Tappara tog revansch på Rögle – fjolårsmästaren utslagen

Finska Tappara tog revansch på fjolårsmästaren i Champions hockey league, Rögle.

Tappara, som Rögle besegrade i finalen i våras, vände 2-3 från första mötet till seger 7-4 i kvartsfinalen.

– Tappara är ett extremt bra lag. Rögle gör en ganska bra match men Tappara är svårspelat, säger SVT Sports Håkan Loob.

Rögle hade 3-2 att gå på från det första mötet av två mot finska Tappara i CHL-kvartsfinalen. Men borta i Tammerfors skulle det inte bli en lika trevlig tillställning för Rögle som i Ängelholm.

Tappara hade en 2-1-ledning i matchen när de med knappt sju minuter kvar skulle sätta avgörande 3-1. Tappara pressade på i powerplay och tvingade Christoffer Rifalk till en räddning på ett skott från höger, ett skott som blev till en retur som hamnade rakt i famnen på Niko Ojamäki som till vänster hann avsluta innan Rifalk hunnit över ordentligt.

Rögle chansade på slutet och tog ut målvakten två gånger om, där Tappara istället kunde sätta två spikar i kistan till 5-1 i matchen, 7-4 totalt.

– Rögle stretar emot och de gör det ganska bra. Men det kommer en utvisning på slutet och då blir det för mycket för Rögle, säger SVT Sports expert Håkan Loob.

I semifinal ställs Tappara mot Zug från Schweiz.

Luleå enkelt vidare

I det andra mötet mellan Luleå och finska Jukurit blev det dock en svensk seger. Luleå, som hade 5-1 efter första mötet, städade av Jukurit effektivt även i returen. I första perioden utökade Luleå ledningen till 7-1 totalt, och vann till slut matchen med 3-1. Nu väntar Frölunda i semifinal för Luleå.