Ishockeyspelare från Modo och Leksand.

Se när Theodor Niederbach avgör för Modo. Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN

Theodor Niederbach blev hjälte när Modo slog Leksand

Modo rivstartade hemma mot Leksand, 50 sekunder in i andra perioden stod det 4-0 och Theodor Niederbach assisterade tre av dem.

Leksand lyckades komma tillbaka och tog matchen till förlängning. Där var det just Theodor Niederbach säkrade segern för hemmalaget.

– Ibland får man islossning, säger Niederbach till TV4 Play.

Det blev en mardrömsstart i SHL för Leksands målvakt Jakob Hellsten, efter 90 sekunder hade Modos Riley Woods spräckt nollan och i början av andra perioden satte Sampo Ranta 4-0.

Bakom tre av målen stod 22-åringen Theodor Niederbach för assist.

Halvvägs in i perioden satte Patrik Zackrisson fart på målskyttet för Leksand. Med drygt tio minuter kvar av ordinarie speltid kvitterade Justin Kloos och fullbordade upphämtningen.

Men väl i förlängningen axlade Niederbach huvudrollen och såg till att det blev glada miner i Örnsköldsvik trots allt.

– Har man 4–0 borde man vinna under ordinarie matchtid, säger Niederbach till TV4 Play.

Det blev Leksands tredje förlust på de fyra inledande matcherna och Modos andra raka vinst.