Tre hockeyspelare i svarta tröjor med ljusblå detaljer firar ett mål på isen. De står nära varandra i en sportarena, med publik i bakgrunden. En av spelarna har texten ”UTAH” på sin tröja.

Utah Hockey Club vinner i sin första NHL-match någonsin. Foto: Spenser Heaps

Utah Hockey Club vinner historiska första NHL-matchen

Utah Hockey Club spelade sin första match i NHL någonsin.

Och hemmapubliken fick jubla direkt. Utah besegrade Chicago Blackhawks med 5–2.

Utah Hockey Club är för i år en ny klubb i ishockeyns finrum. Laget tog över Arizona Coyotes plats i NHL och ärvde med det också dess trupp.

Det blev också en trevlig kväll för de som tagit sig till Delta Center i Salt Lake City. Utah besegrade nämligen Chicago Blackhawks med hela 5–2.

Utah gick i den andra perioden upp till en 3–0-ledning men bara fem minuter in i den tredje hade Chigaco reducerat till 3–2 och gjort match av det hela. Men när bortalaget tog ut målvakten gjordes först 4–2 innan Lawson Crouse fastställde slutresultatet.

I Utahs fjärdelina huserar färske Stanley Cup-mästaren Kevin Stenlund.