Självmål för Ingolstadt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se det osannolika självmålet i CHL. Foto: Viaplay

Växjö besegrade Ingolstadt – efter osannolikt självmål

Uppdaterad
Publicerad

Ett riktigt osannolikt självmål gav Växjö ledningen i går i deras CHL-möte med tyska Ingolstadt.

Pucken gick i en märklig båge efter en rensning och via Ingolstadtbacks handske i eget mål.

Se självmålet i spelaren ovan.

– Det där är ett sånt dråpligt självmål. Han boxar in den i eget mål, säger Viaplays kommentator Tobias Dahlberg i sändning.

Till slut bedömdes det vara tyskarnas forward Marko Friedrich som var sist på pucken men eftersom självmål inte registreras i statistiken i ishockey var det Växjös tysk Tobias Rieder (som var sista Växjöspelare på pucken) som fick målet.

– Om jag ska vara ärlig har jag ingen aning om det var mitt mål eller inte. Pucken tog på nåt, jag trodde det var Kalle (Kossila) och den fick en konstig studs över målet och sen styrdes den in på nåt sätt. Jag är inte säker på att det var mitt mål. Vi kämpade i hörnet och deras spelare försökte skjuta i väg pucken och den träffade nåt och studsade konstigt och gick sen i mål, säger Tobias Rieder till Smålandsposten.

”Det var kul att spela hemma igen”

För Tobias Rieder, som är född i Landshut bara dryg timme från Ingolstadt, blev återkomsten till sitt hemland en succé. Det spektakulära målet och seger med 4-1.

– Det var kul att spela hemma igen. Jag fick en eller två dagar hemma och träffade mina föräldrar, men det var givetvis inte bara semester utan en del arbete inblandat också.

Champions Hockey League

ERC Ingolstadt logo

ERC Ingolstadt

1 - 4

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

0-2, 1-2, 0-0
Saturn Arena, Ingolstadt
Publik: 2654

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.