Viktor Arvidsson jublar efter Mattias Ekholms mål

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktor Arvidsson jublar efter att hans framspelning till Mattias Ekholm resulterat i 4-0 mot Pittsburgh Foto: Amber Bracken

Viktor Arvidssons tre första poäng för Edmonton: ”Satte defensiven”

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Arvidsson passade fram till tre mål när hans Edmonton vann mot Pittsburgh med 4-0. Det var svenskens första poäng för säsongen och de första för nya klubben.

– Vi satte defensiven riktigt hårt, säger Arvidsson.

Arvidsson bytte från Los Angeles till den här säsongen och hade gått poänglös i de sju första matcherna innan det lossnade i natt och han fick även med sig utmärkelsen matchens lirare efter Edmontons sjunde raka vinst mot Pittsburgh.

– Jag tycker att den defensiva sidan av spelet var utmärkt i dag. Vi satte defensiven riktigt hårt och jag tror att det var nyckeln till vårt spel ikväll, säger Arvidsson till NHL.

I målet räddade Stuart Skinner alla 27 skott han hade emot sig och höll säsongens första nolla och karriärens femte.

– Från början till slut spelade vi en riktigt stabil match, säger Skinner.

”Förtjänade utnämningen”

Vid 4-0 i powerplay vann Arvidsson en tekning och låste fast en motståndare och gav Mattias Ekholm ett bra läge att sätta pucken i mål.

– Kanonjobb av Viktor där. Jag fick mer tid på mig att hitta utrymme för mitt skott och det gick ju bra. Han förtjänade verkligen utnämningen till matchens lirare. Skönt att han fick utdelning nu för arbetsinsatsen har det inte varit något fel under de tidigare matcherna, säger Ekholm till Expressen.

NHL

Edmonton Oilers logo

Edmonton Oilers

4 - 0

Pittsburgh Penguins logo

Pittsburgh Penguins

0-0, 2-0, 2-0
Rogers Place, Edmonton
Publik: 18347

Period 2

  • 1-0MålDraisaitl (Arvidsson/Bouchard)
    13:00
  • 2-0MålBouchard (Arvidsson/Podkolzin)
    17:35

Period 3

  • 3-0MålNugent-Hopkins (Hyman/Ekholm)
    00:16
  • 4-0MålEkholm (Arvidsson) PP1
    07:00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.