Nicklas Bäckström.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Washington Capitals general berättar om Nicklas Bäckström. Foto: TT.

Washington Capitals general manager om Nicklas Bäckström: ”Inte troligt” att han återvänder denna säsong

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan meddelade Nicklas Bäckström att han pausar karriären.

Och det är inte troligt att han återvänder denna säsong.

Det säger nu Washingtons general manager Brian MacLellan.

– Det har varit tufft för honom, säger han.

Skadeproblem som han har dragits med en längre tid gjorde att Bäckström förra veckan meddelade att han pausar karriären på obestämd tid.

På en presskonferens i dag berättade Washingtons general manager Brian MacLellan att det ”inte är troligt” att Bäckström kommer tillbaka denna säsong.

– Det har varit en lång process för honom att komma tillbaka från skadan. Det har varit tufft för honom och han tog ett tufft beslut, säger MacLellan, och fortsätter:

– Vi kommer att ge honom tid, utrymme och stöd. Jag antar att vi kommer att få se honom häromkring, att han kommer att träna, hänga med grabbarna och tränarna och så får vi se vart det leder.

– Vi behöver bara ge honom lite tid att reda ut sina saker.

Vid höftoperationen i fjol fick Bäckström en så kallad ytersättningsprotes. Bland NHL-spelarna som har gjort ingreppet tidigare är det bara en spelare, Ed Jovanovski, som kunnat återvända till spel, enligt nhl.com. Ryan Kesler som gjorde samma typ av operation återvände exempelvis aldrig till isen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.