Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
William Karlsson och Vegas Golden Knights ska spela sin andra Stanley Cup-final. Foto: Bildbyrån/SVT

William Karlsson inför Stanley Cup-finalen: ”Känner mig mer lugn”

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndag inleds Stanley Cup-finalen mellan Vegas Golden Knights och Florida Panthers. I Vegas finns svenske William Karlsson som jagar sin första Stanley Cup-seger – samtidigt som han vänjer sig vid pappalivet med nyfödde sonen Beckham.

– Beckham chillar bara. Han har varit ”laidback”, lite som sin far, säger Karlsson.

Redan i lagets debutsäsong 2017-2018 tog sig Vegas hela vägen till Stanley Cup-final men föll mot Washington. Nu har laget och Karlsson åter chansen att vinna titeln.

– Jag känner mig lite mer lugn nu än vad jag var förra gången, säger Karlsson till SVT Sport.

Vegas har varit ett topplag ända sedan de kom in i NHL men att Florida tagit sig till final är en stor skräll. Det är deras första final sedan 1996.

– De är ett mycket duktigt lag. De ger inte upp i första taget. De har en mycket bra målvakt, säger Karlsson om finalmotståndet.

Men även vid sidan av hockeyn händer det stora saker för Karlsson. 12 maj fick han och frun Emily Karlsson sitt första barn, en son som heter Beckham, döpt efter fotbollsspelaren. För William Karlsson har våren därför inneburit både slutspel och att vänja sig vid att vara nybliven förälder.

– Det har varit bra. Min fru gör ett kanonjobb. Beckham chillar bara, han gör bebisgrejer. Han har varit ätt enkel. Han har varit ”laidback”, lite som sin far, säger Karlsson.

Så spelas Stanley Cup-finalen

4 juni 02.00: Vegas – Florida

6 juni 02.00: Vegas – Florida

9 juni 02.00: Florida – Vegas

11 juni 02.00: Florida – Vegas

ev match 5 spelas 14 juni 02.00

ev match 6 spelas 17 juni 02.00

ev match 7 spelas 20 juni 02.00

Serien spelas i bäst av sju.

Angivna tider är i svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.