Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Mitchell Marners läckra solomål i Torontos förlustmatch. Foto: Bildbyrån/NHL.com

William Nylander tillbaka – när Toronto föll mot Boston

Uppdaterad
Publicerad

En förlust.

Det är vad Toronto är ifrån att säsongen ska ta slut.

Detta efter att man föll i det fjärde mötet med Boston i NHL-slutspelets åttondelsfinaler.

William Nylander hade inte kommit till spel i den tre tidigare slutspelsmötena med Boston, sedan han åkte på en huvudskada i den sista grundseriematchen mot Tampa.

Men när lagen drabbades samman för det fjärde mötet i Toronto under natten mot söndag svensk tid, fanns svenska stjärnan med i laguppställningen.

Bildade svenskkedja

Han bildade en kedja tillsammans med landsmännen Pontus Holmberg och Calle Järnkrok. Nylander spelade 22 minuter i återkomsten, men några poäng blev det inte denna afton.

I stället var det Boston som vann matchen med 3-1 efter att ha gått upp till en 3-0-ledning i slutet av den andra perioden.

Mitchell Marner reducerade elegant för Toronto (se klipp ovan) fem minuter in på slutperioden, men fler mål än så blev det inte för de blåklädda.

”Oerhört skickliga”

Segern innebär att Boston nu är uppe i en 3-1-ledning i matchserien.

– Man fick se lite desperation från vår sida. Vi vet också hur oerhört skickliga de är och vi får inte bjuda på nånting. Men vi genomförde matchen på ett väldigt bra sätt, sa Bostons, Brad Marchand, efteråt.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

1 - 3

Boston Bruins logo

Boston Bruins

0-1, 0-2, 1-0
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 19256

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.