William Nylanders succé fortsätter – avgjorde med solomål mot Minnesota

William Nylanders galna poängsvit fortsätter.

Mot Minnesota i Stockholm stod han för en framspelning och avgjorde sedan med ett solomål i förlängningen (4–3) – därmed har han producerat poäng i 17 raka NHL-matcher.

– Man kommer aldrig glömma den här upplevelsen, säger Nylander på en presskonferens efter matchen.

Se Nylanders solomål och pappans jubel i spelaren ovan.

Det blev dock en chockstart för Toronto. Minnesota tog ledningen efter knappt två och en halv minut.

Sedan presenterade sig William Nylander. Med drygt sju minuter kvar av den första perioden slog svensken till. Forwarden spelade in pucken framför mål och Auston Matthews vinklade in 1–1.

Assisten innebar att Nylander nu har producerat poäng i 17 (!) raka NHL-matcher. Därmed går han upp jämsides med Connor McDavids notering, från 2021/2022, och är tillsammans med kanadensaren den aktiva spelare som stått för längst poängsvit.

Sundin: ”Väldigt imponerad”

Det banade vägen för Torontos vändning. För i slutet av första perioden skickade Matthew Knies in 2–1.

I pausen hyllades Nylander av legendaren Mats Sundin.

– Jag är väldigt imponerad över det han gör nu. Det är otroligt unikt att ha fyra sådana här forwards (Nylander, Matthews, Tavares, Marner) med den spetskompetensen de har.

”Minne för livet”

Efter en mållös andra period stod Minnesota för en stark tredje och hämtade upp 3–1-underläge till 3–3.

Matchen gick till förlängning och där klev supersvensken fram igen. Nylander fick tag på pucken i egen zon och drog i väg. 27-åringen åkte slalom genom Minnesota-försvaret och avgjorde matchen med sitt 4–3-mål.

– Jag försökte bara ta den mot mål och skapa ett läge. Det var skönt att den gick in och att vi kunde ta hem vinsten. Man kommer aldrig glömma den här upplevelsen. Det kommer vara ett minnet för livet, säger matchhjälten på presskonferensen efter avgörandet.

SE ÄVEN: Nylanders show i Stockholm: ”Speciellt”