Efter utbrottet i semifinalen: OS-bronsmedaljören Tara Babulfath kan straffas i efterhand. Foto: Anthony Dibon / BILDBYRÅN

Efter utbrottet i semifinalen: OS-bronsmedaljören Tara Babulfath kan straffas i efterhand

Uppdaterad
Publicerad

Tara Babulfath var rasande efter förlusten i gårdagens OS-semifinal.
Hon straffades inte då, och fick gå en bronsmatch som hon vann.
Men hennes tränare Jane Bridge räknar med att 18-åringen kommer att straffas i efterhand.
– Det kommer att bli efterräkningar, säger hon.

Babulfath fick en varning efter ett armgrepp i förlängningen. Det var hennes tredje varning, vilket gjorde att japanskan fick tio poäng och vann matchen. Den 18-åriga svenskan var upprörd och protesterade förgäves hos domaren.

Det var flera som fruktade att Babulfaths ilskna protester skulle leda till en diskning, vilket i så fall hade gjort att hon inte fått gå bronsmatchen – och därmed skulle blivit utan medaljchans.

OS i Paris 2024

– Jag blev inkallad (till tävlingsledningen) efter matchen och de sade att de skulle ha en diskussion kring om hon skulle tillåtas att fortsätta. Jag var rädd för att de skulle diskvalificera henne, säger hennes tränare Jane Bridge till Dagens Nyheter.

Så blev det inte. Babulfath lugnade till slut ner sig, och lyckades ladda om så pass bra att hon sedermera vann bronsmatchen.

Men hon lär ändå straffas i efterhand. Det tror i alla fall hennes tränare.

– Det kommer att bli efterräkningar, men hon riskerar inte att förlora medaljen, säger Bridge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet