• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Teddy Riner tangerade i dag Martin Fourcades franska OS-rekord. Foto: TT/Bildbyrån

Teddy Riner tände OS-elden – nu har han tangerat Martin Fourcades franska OS-rekord

Uppdaterad
Publicerad

Teddy Riner var en av de som tände den olympiska elden i Paris.
I dag var den stora franska hemmafavoriten en del av det franska mixedlaget som vann OS-guld.
Det var hans andra OS-guld i Paris, och hans femte totalt.
Därmed tangerade han Martin Fourcades rekord och är störst genom tiderna i Frankrike.

Den franske judokan Teddy Riner tog i går guld i herrarnas +100 kg-klass.

I dag blev det ytterligare ett guld för judokan, som mellan 2010 och 2020 var obesegrad i 154 raka matcher.

OS i Paris 2024

Vände 1–3-underläge

Dagens guld kommer i den mixade lagtävlingen, tillsammans med Maxime-Gaël Ngayap Hambou, Romane Dicko, Sarah-Léonie Cysique, Joan-Benjamin Gaba och Clarisse Agbégnénou. Guldet kom trots att det franska laget var i underläge med 1–3 mot Japan, men lyckades vända till 4–3.

– Det känns bra, framför allt när det sker på det här sättet, med en sån här publik och med min familj som var här för att heja på mig, säger Riner, enligt nyhetsbyrån AP.

Det var var 35-årige Riners femte OS-guld totalt. Därmed är han nu, tillsammans med skidskyttelegendaren Martin Fourcade, bäst genom tiderna i Frankrike – och ensam på tronen vad gäller sommar-OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet