Nikolaj Majorov är uttagen till VM. Foto: Bildbyrån

Nikolaj Majorov klar för VM

Uppdaterad
Publicerad

Svenska konståkningsförbundet har nu bestämt att Nikolaj Majorov får Sveriges enda plats på herrsidan till hemma-VM i Globen i mars.

– Nikolaj fortsätter att kontinuerligt förbättra sina resultat och visade tidigt på säsongen att han är att räkna med. Så det känns väldigt roligt att han ska få tävla för Sverige i VM, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet i ett pressmeddelande.

Nikolaj Majorov kom på 15:e plats under EM under säsong 2019/2020, det var även då han fick sitt internationella genombrott. Lillebror Majorov är regerande svensk mästare och har visat att han vill bli nästa stora namn inom konståkning, precis som brorsan Alexander Majorov har varit.

På grund av den rådande pandemin är det många tävlingar som har blivit inställda denna säsong, och konståkningen har inte varit något undantag. Därför blir det en ännu större höjdpunkt än vanligt, nu när VM kommer att gå av stapeln i Stockholm.

Ännu är det inte några damer som har tagits ut till VM.

– VM-uttagning av damerna kommer att ske efter de internationella tävlingarna i Tallin i helgen och i Haag som är veckan efter, säger Burwall.

Burwall hoppas att tvillingsparet Greta och John Crafoord som jagar poäng kan kvala in i paråkningen i VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.