Skidåkningen är en bit bort för Frida Karlsson. Foto: Bildbyrån

Bakslag för Frida Karlsson efter fotskada: ”Skidåkningen är en bit bort”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson har åkt på ett bakslag inför den kommande VM-säsongen. En fotskada gör att det för tillfället sker alternativ träning.

– Skidåkningen är en bit bort för mig, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

Frida Karlsson har under hösten utmanats med skadeproblematik i bland annat vänster fot – och har beslutat att lägga om planeringen framåt.

– Kroppen svarade inte som jag ville efter första passen på snö i Vålådalen, och vi insåg att skidåkningen är en bit bort för mig. Jag behövde göra en förändring för att kunna få bästa förutsättningarna framåt, säger Frida Karlsson till det svenska skidförbundet.

Avstår landslagläger

Hon kommer inte att delta på kommande landslagsläger i Val Senales, Italien, utan fokuserar i stället på alternativ träning på Teneriffa – för att cykla och rehabilitera på höjd.

– Det är en överbelastning i mjukdelarna i vänster fot, som i kombination med en tuff träningshöst bidragit till över- och felbelastning av bland annat ljumsken. En kombination som gör att Frida Karlsson behöver backa från träning på snö – och fokusera på rehabilitering och alternativ träning, säger landslagsläkare Rickard Noberius.

Det är oklart om säsongsstarten är i fara.

Frida Karlsson är skadad och missar veckans läger i Trondheim

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Frida Karlsson om sin skada (13 augusti). Foto: Anders Wiklund/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.