Calle Halfvarsson efter ett sprintlopp i Davos.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Calle Halfvarsson om känslorna efter jobbiga säsongsavslutningen: ”Jag var less där och då”. Foto: Terje Pedersen

Calle Halfvarsson positiva tecken – känner sig i dålig form: ”Tror att det är bra att jag inte är i så bra form”

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson hade en stundtals riktigt jobbig fjolårssäsong.
Nu känner han sig tyngre än vad han gjorde förra sommaren.
Och det tror han är positivt.
– Jag tror att det är bra att jag inte är i så bra form, säger han.

Förra säsongen var inte en av Calle Halfvarssons bästa i karriären. Han lyckades inte ta en enda pallplats, och var bara topp fem två gånger i världscupen.

Men han valde ändå att förlänga karriären, och har nu som målsättningen att köra ytterligare tre säsonger – med hemma-VM i Falun 2027 som slutmål.

– Ibland kan det vara så, att en rätt dålig säsong ger än mer motivation för att man ska komma igen och visa vad man går för. Och det blev lite så för mig, säger han när SVT Sport träffar honom i samband med ett träningsläger i norska Trondheim, där VM avgörs i vinter.

Formen är oklar

Just VM är Halfvarssons stora mål den kommande, och då specifikt 10 kilometer klassiskt. Om han är på väg åt rätt håll? Oklart.

– Nu är det svårt att känna när man är i mycket träning och är mest sliten hela tiden. Jag går runt och är trött efter passen och hinner knappt återhämta sig till nästa dag innan man ska ut mig utan på ett nytt pass. Så det är lite svårt att känna det just nu, nu går man bara efter planen, säger han, och fortsätter:

– Jag hoppas så klart att det går bra, men tror att det är bra också. För tidigare år har jag varit rätt bra form den här tiden på året och tänkt att ”Det här blir väldigt bra till vintern”. Nu känns det annorlunda, men jag tror att det är bra att jag inte är i så bra form just nu utan är mer åt det slitna hållet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.