Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ebba Anderssons drömmer om guld i skid-VM i Planica Foto: Bildbyrån

Trots covid-problematiken – Ebba Andersson drömmer om VM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson har inte kunnat tävla sedan början av december, då hon ådrog sig covid-19. Trots det drömmer hon om VM-guld i Planica.

– Jag har två individuella medaljer sen tidigare, och nu siktar jag högre än så. Jag siktar allra högst, säger hon till SVT Sport.

Skid-VM går av stapeln i slovenska Planica 22 februari–5 mars.

För att förbereda sig för världsmästerskapet ligger Ebba Andersson i hårdträning. Tanken var att göra tävlingscomeback i finska Rovaniemi i helgen, men den blev inställd på grund av kyla. I stället väntar skidtävlingar i Falun helgen 13-15 januari, och sedan världscupen både i Les Rousses 27-29 januari och Toblach 3-5 februari.

– Jag har ju haft ganska många veckor nu utanför tävlingsspåret. I stället har jag fått lägga de senaste veckorna här lite tid på träning. Tids nog kommer jag få tillfälle att tävla, och det är ju steg nummer ett. Sen får jag se lite efter det hur kroppen svarar, hur jag känner att jag är i fas och så lägger vi upp en plan på slutförberedelserna sen inför VM, säger Ebba Andersson.

Siktar mot VM-guld

Trots den icke-optimala uppladdning drömmer hon om den ädlaste valören på VM. I senaste VM i Oberstdorf tog hon två brons.

– Ja men, VM är ju det största som är den här säsongen. Jag har två individuella medaljer sen tidigare, och nu siktar jag högre än så. Jag siktar allra högst. Jag känner ju att det känns fortsatt rimligt trots covid-sjukdomen. Jag har kunnat ta det med ro och kommit igång bra med träningen igen, säger Ebba Andersson.

– Så än så länge lever drömmen och ambitionen om att vara med högst upp och fightas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.