• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Frida Karlssons tankar om nästa säsong. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Frida Karlsson och Linn Svahns plan: Att specialisera sig

Publicerad

Frida Karlsson och Linn Svahn har blivit allt mer lika.

Men till nästa säsong ser deras skidåkning ut att dra åt olika håll igen.

Planen är att specialisera sig kommande säsong då det väntar ett VM 2025.

Med en säsong utan mästerskap har många åkare fokuserat brett.

För landslagskollegorna och vännerna Linn Svahn och Frida Karlsson har det inneburit att de dragit mer åt samma håll. Karlsson har närmat sig Svahn i sprint och Svahn Karlsson på distans.

Men nu kan det vara slut på det.

Inför nästa säsong, då det blir VM i norska Trondheim, kommer deras fokus att skifta.

Svahn: ”Det är min plan”

– Nästa år vill man spetsa sig till mästerskapet. I år ville jag ha en mer stabil grundform och utveckla mig i sprint. Men till nästa år vill jag specialisera mig mer mot de distanserna jag går för på VM, säger Karlsson.

För sprintspecialisten Svahn är läget kring att specialisera sig liknande.

– Det är min plan. Jag har jobbat väldigt brett i år och det har gett resultat. Men när jag har jobbat specifikt tidigare år har det också gett resultat. Jag gillar verkligen att gå in för något hela vägen. Vi ska nog klura ut den bästa planen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.