Halfvarsson: ”Har haft svårt att sova”

Uppdaterad
Publicerad

Långt efter toppen och stavbrott i dagens lopp.

Calle Halfvarsson kämpar med att hitta formen i spåret.

– Jag har haft lite svårt att sova på slutet och det är klart att det har ju säkert att göra med att man är lite stressad, säger han till SVT Sport.

Calle Halfvarsson har inte fått någon flygande start på världscupsäsongen. I dagens 15 kilometer fritt i Lillehammer var han 1.45 minuter efter segraren Simen Hegstad Krüger och landade på en 40:e plats.

– Jag orkar inte hålla farten genom hela loppet. Jag tycker att jag kommer igång rätt bra på slutet, jag får ryggen på Iversen men då bryter jag staven i stället när det är två kilometer kvar så tappar rätt många sekunder där, säger Calle Halfvarsson till SVT Sport efter loppet.

– Jag är inte riktigt där jag vill vara, och jag är inte mitt gamla jag än liksom, så några jättehöga förhoppningar hade jag väl inte ändå. Men sedan är det klart att jag vill ju göra framsteg hela tiden, och det hade väl varit kul om man hade kunnat gå in i åtminstone topp 30 här i dag.

”Det är lite stress”

För SVT Sport berättar Halfvarsson att han inte känt sig som sitt gamla sedan ett läger i höstas och att han försöker hitta tillbaka dit.

– Jag har haft lite svårt att sova på slutet och det är klart att det ju säkert har att göra med att man är lite stressad att man inte riktigt kommer igång dit man vill vara, säger han.

Att det är en OS-uttagning också antar jag bidrar till den stressen?

Ja så klart, när man inte är uttagen och jag måste prestera. Det är lite stress, det är det.

Resultat från 15 km fristil Lillehammer:

1) Simen Hegstad Krüger, Norge, 32.26,2

2) Hans Christer Holund, Norge, + 1,6

3) Martin Löwström Nyenget, Norge, 17,5

Svenska placeringar:

31) William Poromaa, 1.17,6

35) Leo Johansson, 1.19,2

40) Calle Halfvarsson, 1.45,3

51) Fredrik Jonsson, 2.19,5

52) Johan Herbert, 2.19,6

66) Fredrik Andersson, 3.18,1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.