Följde upp segern i Holmenkollen med att vinna Reistadlöpet

Uppdaterad
Publicerad

Precis som i damklassen var det en åkare från i huvudsak världscupen som vann herrklassen i Reistadlöpet. Martin Löwström Nyenget vann sitt första Ski Classics och följde upp segern från Holmenkollens femmil.

Leende gick norrmannen över mållinjen och hade skakat av sig ilskan mot den närgångna skotern under loppet.

– Att få korsa mållinjen först var speciellt. Det är vad alla tränar för, säger Löwström Nyenget med lagerkransen runt halsen.

Nyenget gick loss med Tord Asle Gjerdalen, som i det inledande snöfallet inte körde i sina karaktäristiska pilotglasögon, i den första stora stigningen och åkte sedan de sista milen solo. Gjerdalen var 1.15 efter som tvåa i det tuffa loppet, kanske det allra tuffaste på Sk Classics-touren.

Eric Rosjö blev bäste svensk som fyra.

En bit ner i fältet åkte norrmannen Andreas Nygård in som åtta och säkrade totalsegern i Ski Classics.

– Målet var att vinna totalen och nu när den gula ledarvästen är säkrad ska jag försöka göra mitt bästa i Finland nästa helg. Hoppas att det finns lite kvar i tanken, säger Nygård med ett leende.

Ski Classics avslutas nästa lördag i Finland.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.