Halfvarssons revansch – näst bästa sträcktid

Uppdaterad
Publicerad

40:e plats och långt efter i går.

Men i dag gav Calle Halfvarsson Sverige chansen att utmana.

– Jag kände igen min gamla kropp igen, säger Calle Halfvarsson till SVT Sport.

Sverige var 12:a och drygt 27 sekunder efter Norges förstalag i den första växlingen. Då var det dags för Calle Halfvarsson att kliva in i handlingarna.

Halfvarsson har haft en tung start på världscupsäsongen och berättade efter gårdagens 40:e plats att han har haft problem med att hitta tillbaka till sitt gamla jag.

– Jag har haft lite svårt att sova på slutet och det är klart att det ju säkert har att göra med att man är lite stressad att man inte riktigt kommer igång dit man vill vara, sa han till SVT Sport då.

Var näst snabbast

Men i dag stod han för en imponerande andra sträcka där han hade näst bästa tid, endast Finlands Iivo Niskanen var snabbare.

Halfvarsson plockade flera placeringar och hade häng på täten in mot växlingen. Med 15,8 sekunder upp till ledande Finland skickade han iväg Leo Johansson som sexa.

– I dag kände jag igen min gamla kropp igen. Det är skönt att få ett kvitto, även om det är en stafett och lite andra förutsättningar, och det är klassisk teknik som jag trivs lite bättre med, säger Calle Halfvarsson till SVT Sport efter sin sträcka.

Leo Johansson kom ikapp den ledande klungan och höll jämna steg innan han tvingades släppa i den tuffa stigningen på sista varvet. William Poromaa körde sista sträckan för Sverige som blev sexa i mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.