När Johan Herbert åkt i mål på tredje sträckan kommer Sveriges andralag att bryta stafetten. Foto: TT

Sveriges andralag kommer att bryta herrstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Redan innan tävlingen startar står det klart att Sveriges andralag i herrstafetten inte kommer att gå i mål – utan bryta efter tre sträckor.

”Det blir såklart DNF på laget men de får i alla fall vara med i tre sträckor”, skriver längdchefen Anders Byström i ett sms till SVT Sport.

Sverige har anmält Fredrik Andersson, George Ersson, Johan Herbert och Olle Jonsson till stafetten över 4x7,5 km i Lillehammers världscuptävling. Men Jonsson har redan åkt hem och kommer inte till start, så det blir bara tre sträckor för laget.

”Ja, det visste vi men man måste anmäla ett helt lag (med åkare som tävlat i helgen) om man ska få starta. Det blir så klart DNF på laget men de får i alla fall vara med i tre sträckor”, motiverar Byström beslutet att släppa fram laget.

Kommer inte i mål

DNF står för ”Did not finish” och betyder att laget inte tagit sig i mål.

I Sveriges förstalag åker i ordning: Fredrik Jonsson, Calle Halfvarsson, Leo Johansson och William Poromaa.

Noterbart är att Norge har två väldigt starka lag. I andralaget åker Paal Golberg, Martin Löwström Nyenget (trea på 15 km i går), Hans Christer Holund (tvåa) och Harald Östberg Amundsen. Det kan bli en tuff uppgörelse med förstalaget som har: Erik Valnes, Emil Iversen, Simen Hegstad Krüger och Johannes Hösflot Kläbo.

Sveriges lag i stafetten

Damer lag 1

Emma Ribom

Frida Karlsson

Ebba Andersson

Moa Olsson

Damer lag 2

Louise Lindström

Charlotte Kalla

Jenny Solin

Moa Hansson

Herrar lag 1

Fredrik Jonsson

Calle Halfvarsson

Leo Johansson

William Poromaa

Herrar lag 2

Fredrik Andersson

George Ersson

Johan Herbert

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.