Jens Burman och Simen Hegstad Krüger

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se rycket som gav Krüger segern i masstarten. Foto: Bildbyrån/Viaplay

Krüger vann i Canmore efter imponerande ryck – Burman nära pallen

Uppdaterad
Publicerad

Till skillnad mot damernas 15 km i Canmore blev det ingen spurtstrid om segern när Simen Hegstad Krüger vann herrarnas masstart.

Efter drygt halva distansen stod han för ett mäktigt ryck och kunde säkert ta hem segern.

Bäste svensk blev Jens Burman på en femteplats.

Det blev ingen jämn kamp om segern i herrarnas 15 km i kanadensiska Canmore. Vann gjorde Simen Hegstad Krüger som efter drygt halva loppet stod för ett rejält ryck. Han gick ifrån klungan ensam och skaffade sig fort en ledning med dryg 20 sekunders marginal, som han bevarade hela vägen in i mål där han till slut var 9,8 sekunder före tvåan Harald Östberg Amundsen efter att ha tagit det lugnt på upploppet.

Bäste svensk blev Jens Burman som var med i den stora klungan som jagade Krüger. Han var med i spurtstriden om andraplatsen men fick ge sig, och blev femma till slut. Burman var två sekunder från Mika Vermeulen på tredjeplatsen.

Resultat

Världscupen i skidor – Canmore, Kanada

Herrar, masstart, 15 km (f)

1) Simen Hegstad Krüger, Norge, 36.06,5. 2) Harald Östberg Amundsen, Norge, +9,8 3) Mika Vermeulen, Österrike, +10,3.

Svenska placeringar:

5) Jens Burman, +12,4 14) Calle Halfvarsson, +35,7. 19) William Poromaa, +48,2, 21) Edvin Anger, +51,4. 29) Gustaf Berglund, +1.21,5. 31) Johan Häggström, 1.40,3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.