16 av 19 åkare i alpina landslaget svarade på SVT Sports enkät. Där framkom bland annat att hälften inte har förtroende för någon i den alpina landslagsledningen.
– Ett väldigt bra startskott att uppmärksamma något som kan bli förändring, säger Linn Svahn.
Svahn tillhörde själv en stjärntrio som lämnade längdlandslaget för en egen satsning för två säsonger sedan på grund av missnöje. Längdlandslaget har sedan dess gjort en genomlysning av sin verksamhet som ska ha gett resultat.
– Vi har väldigt mycket bättre kommunikation mellan åkare, ledare och förbund nu, säger landslagsåkaren Johanna Hagström.
En ansträngd ekonomi i alpina landslaget har gjort att flera landslagsåkare tvingas bekosta sin satsning själva. Det handlar om en summa upp mot 200 000 kronor för att vara med i landslaget. Ebba Andersson tycker att det är väldigt tråkigt att utvecklingen har gått i den riktningen.
– Jag hade inte önskat mig själv eller mina lagkompisar detsamma. Vi tar många gånger för givet den situation vi befinner oss i, säger hon.
– Det känns som det är tufft. Det är en annan vardag än vad vi har i vårt lag, säger Svahn.
Förutom det spända läget i alpina landslaget har det varit en ovanligt turbulent tid i svenska skidförbundet där både det alpina landslaget och längdlandslaget ingår. Efter interna stridigheter i styrelsen har nu en ny ordförande, Anders Furbeck, valts. Han efterträder Karin Mattsson som valt att kliva av uppdraget.
Se Vad Svahn och Andersson tycker att nya ordföranden ska fokusera på i klippet ovan.
Se hela reportaget om det stora missnöjet mot den alpina landslagsledningen i klippet här under: