Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se det mäktiga svenska rycket och målgången i trippelsegern i spelaren ovan. Foto: Viaplay

Helsvensk pall när Linn Svahn vann i Oberhof

Uppdaterad
Publicerad

Det blev svenskt i topp när världscuphelgen i Oberhof drog igång.

I damernas sprint var det Linn Svahn som knep segern före Frida Karlsson och Jonna Sundling.

– Den laginsats vi gör idag kan vara den bästa vi gjort, säger Svahn till SVT Sport.

Se rycket och målgången i trippelsegern i spelaren ovan.

Det svenska resestrulet där mycket packning försvunnit verkar inte ha påverkat de svenska damerna som dominerade sprinten i tyska Oberhof.

Fyra av sex i finalen var blågula. Linn Svahn, Frida Karlsson och Jonna Sundling åkte i ett högt tempo i första semifinalen vilket gjorde att trion plus Kristine Stavås Skistad gick vidare till final. Från den andra knep Emma Ribom segern efter att ha vunnit semifinalen, Maja Dahlqvist lyckades inte nå andraplatsen och missade finalen med endast åtta hundradelar.

Väl i finalen blev det en tuff kamp mellan svenskorna där det var Stavås Skistad som var den största utmanaren till en svensk seger.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör svenska längdstjärnorna efter succén: ”Bästa laginsatsen” Foto: Bildbyrån/SVT

”Jag är nog den gladaste tvåan”

Men med en backe kvar av banan skapade sig Sundling, Karlsson och Svahn en lucka till de övriga åkarna. Mot upploppet var det Svahn som ledde packet, och den ledningen släppte hon inte taget om utan vann sin tredje raka sprint.

– Sjuka skidor idag. Riktig laginsats idag. Från åkare, ledare, vallare och all service. Det är kul, säger Linn Svahn.

Frida Karlsson tvåa, vilket var hennes första pallplats i sprint. Och glädjen syntes när hon i mål firade mest av samtliga. Tredjeplatsen knep Jonna Sundling.

– Sjukt kul. Jag är nog den gladaste tvåan. Kul att känna att jag kan vara så högt upp även i sprint, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

– Jag tycker att det är kul att vi är så många som kan vara med och fajtas. Och när vi väl är tre på pallen, det är väldigt roligt, säger Jonna Sundling till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.