Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Linn Svahn om sin utveckling: ”Går spikrakt uppåt”

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan kom beskedet att Linn Svahn missar säsongsstarten. Axelskadan hon drog på sig förra året är inte helt återställd, men comebacken är nära.

– Prio ett är att hela tiden vara i fasen där utvecklingen går spikrakt uppåt, vilket jag är nu – den är jättebrant uppför, säger Linn Svahn till SVT Sport.

Linn Svahns axelskada har satt stopp för mycket. Allra senast kom hon med beskedet att hon missar årets säsongsstart.

Men det tydliga målet har alltid funnits där. Mästerskapen.

Och i februari är det dags för skid-VM i slovenska Planica. För Linn Svahn har utvecklingen gått framåt, något hon känner själv.

– Målet har alltid varit att jobba mot mästerskap. Jag har ändå lyckats bra på världscupnivå, men inte tagit någon mästerskapsmerit. Så det är en tydlig revansch, mot två år sedan. Prio ett är att hela tiden vara i fasen där utvecklingen går spikrakt uppåt, vilket jag är nu – den är jättebrant uppför. Att komma mot ett mästerskap och vara väl förberedd där, säger Svahn.

Linn Svahn beskriver att hon är i ”zonen”.

– Men just nu är jag inne i zonen att bara utvecklas och bli en bättre skidåkare, det är i den zonen jag behöver vara i ett bra tag till och inte bara snegla mot mästerskap. För det är ganska långt fram, det är mycket jobb som ska göras innan dess. Men det är dit målet är, och det har det varit under hela den här resan – komma tillbaka och vara sin bästa version när man väl står på start. 

KLIPP: Linn Svahns krokiga väg tillbaka från axelskadan (27 oktober)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.