Linn Svahn hyllar sprintlaget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Linn Svahns hyllning: ”En svensk damarmé” Foto: TT Nyhetsbyrån/SVT

Linn Svahns hyllning till laget: ”En bred svensk damarmé”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges damer tog en dubbelseger då världscupsäsongen inleddes med en sprint i Ruka. Då hyllas laget av en av de andra finalisterna.

– Man får nypa sig i armen, säger Linn Svahn till SVT Sport.

Emma Ribom vann och Jonna Sundling blev tvåa. Bland de fyra övriga i den klassiska sprintfinalen var två svenskar – Frida Karlsson blev fyra och Linn Svahn femma.

– Som vanligt är det en bred svensk damarmé med på varje sprintstart. Och då får man inte glömma att Maja inte kvalade idag. Ändå är vi fyra i final. Det börjar bli vanligt, men ändå får man nypa sig i armen att det är riktigt bra, säger Svahn.

Hon får medhåll av Frida Karlsson.

– Vi har ett superstarkt lag. Vi har ju nivån i laget och hänger man med i laget så vet man att man är med i toppen av världscupen också, säger hon.

Förra säsongen var de tre av de fem främsta i damernas sprintcup svenskor. Maja Dahlqvist vann, Johanna Hagström kom fyra och Jonna Sundling femma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.