Arild Monsen och Johannes Hösflot Kläbo Foto: Bildbyrån

Norsk oro inför OS – tränare har testat positivt

Uppdaterad
Publicerad

Norske landslagstränaren Arild Monsen har testats positivt för covid-19 mindre än en vecka innan landslaget reser till OS i Peking.

– Det är det värsta som kunde hända, säger landslagschefen Espen Bjervig till norska VG.

Det norska skidlandslaget laddar upp inför OS med ett förläger i Italien. Tränarna Arild Monsen och Ole Morten Iversen reste igår hem från lägret och då testade tränarna positivt för covid-19.  Monsen ansvarar för sprintlaget och är tränare för bland annat Johannes Hösflot Kläbo.

– Jag blev chockad och tycker otroligt synd om Arild. Det är väldigt tråkigt, säger landslagschefen Espen Bjervig till VG.

Peking 2022

– Det är det värsta som kunde hända. Smitta i truppen så tätt inpå avresa till OS.

Kläbo kan missa flyget till Peking

Nu riskerar Kläbo att sättas i karantän då han är en av dem som anses ha haft närkontakt med Monsen. Det kan betyda att Kläbo, som är ett stort norskt medaljhopp i OS, kanske inte hinner med norska landslagets flyg som går till Peking den 27 januari. Kläbo kan då få vänta med resan till den 31 januari.

– Det kan hända. Men nu jobbar vi hårt. Det värsta utfallet är fem dagar i Italien, men ett nytt flyg går den 31 januari. Då kan han klara det, säger Bjervig.

De i norska landslaget som är kvar i Italien har testats negativt.

MER SKIDOR: Diggins om kommentarerna: ”Jag har fått erfara hur jobbigt det kan vara”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Peking 2022

Mer i ämnet