Norske segrarens ilska i spåret

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Nygaard tog hem segern i Birkebeinerrennet före Max Novak och Emil Persson. Men under loppet var norrmannen missnöjd med sin lagkamrat Johan Hoels åkning.

– Jag börjar dra ifrån och sen ser jag att Johan är uppe och drar. Det är inte helt okej att göra så, så jag ropade på honom att låta någon annan kliva fram, säger han till SVT.

Med fem kilometer kvar av loppet gjorde Nygaard ett ryck från resten av klungan och det blev sen lite dramatik. När Nygaards lagkamrat Johan Hoel gick upp och började dra i den jagande klungan. Något som Nygaard inte var nöjd med.

– Jag börjar dra ifrån och sen ser jag att Johan är uppe och drar. Vi försöker köra som ett lag. Men det är inte helt okej att göra så, så jag ropade på honom att låta någon annan kliva fram. Så det blev lite snack där, men det är sådant som händer i stridens hetta, säger den norske segraren.

Nygaard tog hem segern i herrarnas tävling, bakom honom blev det dubbelt svenskt på pallen. Max Novak kom tvåa och Emil Persson tog tredjeplatsen.

Se klippet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.