Så blir världscupen utan Johaug: ”Hon är den som gjort att många åker fort”

Uppdaterad
Publicerad

En världsup utan Therese Johaug. Då väntar jämnar lopp – där fler nationer kommer göra upp om segrarna. Och det har de Johaug att tacka för, menar Charlotte Kalla.

– Hon är den som har gjort att det är så många som åker fort bland topp 10 topp 15, säger Kalla till SVT Sport.

Holmenkollens tremil blev Therese Johaugs stora avskedsfest. På klassiskt Johaug-vis satte hon hög fart tidigt och lämnade snart det övriga fältet bakom sig.

Och i norskans sista distanslopp i världscupen, 10 km fritt i Falun, vann hon med hela 35 sekunders marginal och tog sin 82:a seger.

Den här säsongen är det bara Frida Karlsson som lyckats slå Johaug i distansloppen. Men nästa säsong, en säsong utan giganten Johaug, då menar Karlsson att fler nationer kommer blanda sig i tätstriden.

– Det är tufft uppe i damtoppen nu. Vi har ryskorna som dansade hem OS-stafetten ganska enkelt, finskorna som är helt på g och tyskorna inte minst, säger Karlsson till SVT Sport.

Hör hur Kalla, Sundling och Karlsson tror att världscupen blir utan Therese Johaug i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.