Hyllar Emil Persson efter segern

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Dubbla norska segrar i Marcialonga

Uppdaterad
Publicerad

Runar Skaug Mathisen har tagit sin första seger i Ski Classics.

Norrmannen vann klassiska Marcialonga efter hjälp av lagkompisen Emil Persson.

Även på damsidan blev det norsk seger tack vare Emilie Fleten.

Efter köldchocken förra veckan blev Runar Skaug Mathisen uppmärksammad när han åkte över mållinjen prydd i en mäktig ismustasch.

I Marcialonga under söndagen var det dock betydligt varmare när han åkte över mållinjen och denna gång gjorde han det som etta – för första gången någonsin i Ski Classics.

Runar Skaug Mathisen gjorde ett ryck med runt 25 kilometer kvar åka av det 70 kilometer långa loppet och det räckte hela vägen, 4,8 sekunder före tvåan Emil Persson, klubbkompisen som han hjälpte till seger förra året.

”Fy fan vad stark”

– De har frågat vad jag får tillbaka av att hjälpa Emil här i fjol, och det här fick jag tillbaka i dag. Tusen tack, tusen tack! säger Skaug Mathisen.

– Det här var han värd. Fy fan vad stark han var i dag. Man växer när man ser varandra starka, säger Emil Persson.

17-årige Alvar Myhlback blev precis som förra helgen nia.

Dubbelt norskt på damsidan

I damklassen var det, precis som förra helgen, den norska duon Emilie Fleten och Magni Smedås som gjorde upp om segern. Denna gång var det Fleten som var först över mållinjen. Trea blev finska Kati Roivas.

– Jag måste skicka ett tack till Lina Korsgren. Jag skickade ett sms till henne inför loppet och berättade att jag var osäker på om jag skulle starta i dag. Då sa hon att oavsett vad du gör så stöttar jag dig, så då gav jag det ett försök, säger Fleten.

Ida Dahl avstod dagens lopp på grund av sjukdom. I stället var det Jenny Larsson som blev bästa svenska på en femteplats.

KLIPP. Runar Skaug Mathisen efter köldchocken i ”La Diagonela” förra helgen

Runar Skaug Mathisen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Runar Skaug Mathisens skägg frös till is. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.