Michel Vion och åkare i det ryska längdlandslaget. Foto: NTB/TT

Skidpampen öppnar för ryskt deltagande i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

I våras portades ryska och belarusiska åkare från världscupen i skidor.

I vinter kan de vara tillbaka.

– Tanken på att öppna dörren för Ryssland och Belarus börjar närma sig, säger Fis generalsekreterare Michel Vion enligt Bild.

Det var i början av mars som det internationella skidförbundet, Fis, valde att gå på IOK:s linje och förbjuda ryska och belarusiska åkare att delta i de avslutande tävlingarna av världscupen.

Nu ser det ut som att de får chansen att vara med igen.

– Det kommer att ta veckor eller månader. Men tanken på att öppna dörren för Ryssland och Belarus börjar dyka upp. Vi pratar inte om att hålla tävlingar i Ryssland utan om deltagande i Fis tävlingar och i världscupen, säger Fis generalsekreterare Michel Vion enligt Bild.

Att det skulle vara redo redan till premiären är inte rimligt att tro, men innan årsskiftet ska de kunna vara tillbaka på startlinjen.

– Fis kommer så klart inte att fatta det här beslutet utan en tydlig rekommendation från IOK. Med andra ord, vi står enade i att idrotten måste vara enad. Fis väntar på tydliga rekommendationer från IOK, säger Vion.

SE OCKSÅ: Stjärnornas kritik: ”Fått höra att jag förstört sporten”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.