Kent Norell är ett välkänt namn inom vallavärlden med sina 15 år som skidskyttevallare, här med Sebastian Samuelsson. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Svenska skidlandslagets vallateam presenterar nya tillskott

Uppdaterad
Publicerad

Svenska skidlandslaget presenterar ett nytt vallateam. Där de bland annat förstärker med den tidigare vallachefen för det svenska skidskyttelandslaget, Kent Norell.

– Det känns väldigt bra och jag ser framemot kommande säsong, säger vallachefen Anders Svanebo.

I skidtunneln i Torsby vässar det svenska vallateamet detaljer inför kommande vintervärldscup och mästerskap.

Då finns några nya förstärkningar med i gänget: Mattias Berglund, Kent Norell, Felix Erlander och Markus Ruus. Teamet ersätter de erfarna vallarna Perry Olsson och Larry Poromaa.

Kent Norell är ett känt namn inom skidvärlden, efter 15 år inom svenska skidskyttelandslaget kommer han bidra med erfarenhet till Anders Svanebos team.

– Det känns som en trygghet att få med dem som varit med på olika sätt. Kent kommer och ser till att det blir ett starkare band och samarbete mellan oss och skidskyttet, säger Anders Svanebo.

Även Mattias Berglund är ett nygammalt namn, då han var heltidsanställd och fästvallaansvarig mellan 2012-2015. Nu är han tillbaka som ställföreträdande vallachef.

– Med Mattias på plats så kommer struktur och metodik kring skidparker och material stärkas inför kommande säsong, säger Anders Svanebo i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.