Ebba Andersson Therese Johaug

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ebba Anderssons tankar kring Therese Johaugs comeback Foto: TT/SVT

Svenska skidstjärnorna om Therese Johuags comeback: Hoppas att vi har kommit närmare

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug gör comeback i vinter.
Innan comebacken var hon i princip överlägsen.
Frågan är hur det kommer att se ut nu.
– Jag hoppas i alla fall att vi ska vara närmare henne än vad vi var senast, säger Ebba Andersson.

Hör Ebba Anderssons tankar kring Johaugs comeback i spelaren ovan.

Therese Johaug, 36, gör landslagscomeback och satsar mot VM på hemmaplan kommande säsong. Det meddelade hon förra veckan.

Nyheten har så klart inte gått obemärkt förbi för de svenska landslagsåkarna, som säger att de tycker att det är roligt att den norska stjärnan gör comeback.

– Det är klart att det är kul! Det är kul att man gillar skidåkning så mycket att man inte kan släppa det. Det blir spännande att se, säger exempelvis Linn Svahn till SVT Sport.

”Tror att hon är jättebra!”

Alla svenskar som SVT Sport träffar i samband med ett pågående landslagsläger i den kommande VM-staden Trondheim beskriver Johaugs besked som väldigt väntat. De är alla även övertygade om att Johaug fortfarande håller yppersta toppklass.

– Jag tror att hon är jättebra! Har man vunnit allting under många år så... Jag hade nog inte varit redo att komma tillbaka bara för att det är kul att tävla, utan då vill man hålla den högsta nivån som man har haft, säger Linn Svahn.

– Jag tror att hon kommer vara väldigt bra, det tror jag. Sen är frågan hur bra vi är i jämförelse. Det är jag inte lika säker på, säger Ebba Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.