Linn Svahn. Foto: Bildbyrån

Tränaren om Linn Svahn: ”Siar ingenting om den här säsongen”

Uppdaterad
Publicerad

Både Frida Karlsson och Linn Svahn har haft tuffa försäsonger.

Karlssons form är uppåtgående enligt tränaren Stefan Thomson som däremot inte vill sia om förväntningarna på Svahn inför säsongen som är två veckor bort.

– Det är en tuff skada hon haft och nu är det rehab som gäller, så jag siar ingenting om den här säsongen, säger Thomson till SVT Sport.

Säsongspremiären i Gällivare är två veckor bort och för Linn Svahn har mycket av försäsongen handlat om att rehabilitera den skadade axeln som hon opererade i september.

– Rehaben går enligt plan, hon jobbar på hårt där, säger svenska längdlandslagets damtränare Stefan Thomson till SVT Sport.

Landslaget kom nyligen hem från italienska Val Senales där sista höghöjdslägret inför säsongen ägde rum. Där fanns inte Svhan som stannade hemma på grund av axeln.

”Tuff skada hon haft”

När Linn Svahn är tillbaka i tävling igen och vad vi kan förvänta oss av henne den här säsongen är inget som Thomson vill sia om.

– Det är svårt att säga. Det är en tuff skada hon haft och nu är det rehab som gäller, så jag siar ingenting om den här säsongen, säger han.

Även Frida Karlsson missade lägret i Italien. 22-åringen valde att stanna hemma för att få mer kontinuitet i sin träning.

Karlsson stoppade en period under försäsongen från allt tävlande och blev tvungen att ändra sitt träningsupplägg eftersom kroppen var sliten.

Positivt besked kring Karlssons form

Dessutom blev hon sjuk och missade starten på höghöjdslägret i Frankrike. Nu mår Karlsson bra och Thomson känner ingen oro över Karlssons form inför premiären.

– Hon mår bra. Hon hade en lite tuffare period i början av hösten där det inte riktigt stämde. Hon var lite sliten och därför har hon varit hemma nu och kört på egen hand. Läget är bra nu och formen på uppgående, så det ser positivt ut in mot säsongsstart.

Hur är läget annars i den svenska truppen inför premiären?

– Alla är i träning och varit friska och krya och gjort det de vill i träning så här på hösten och in mot säsongen. Och det är viktigt att alla känner att de får följa sina planer. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.