Emil Iversen har varit rubrikernas man de senaste dagarna. Nu får inleda stafetten för Norge. Foto: Bildbyrån

Vändningen: Iversen får åka stafetten

Uppdaterad
Publicerad

I torsdag gick Emil Iversen till attack mot den norska landslagsledningen för att han inte fick åka 15 km klassiskt och tyckte att han fått en kniv i ryggen. Nu kommer vändningen. Han får åka första sträckan i söndagens stafett över 4x10 km

Det kommer att bli Iversens första framträdande i Peking-spelen och valet att välja honom väcker kritik i Norge.

– Det kan omöjligt ligga sportsliga resultat bakom den här uttagningen. De är helt säker. Erik Valnes haft bättre resultat än Iversen genom hela säsongen, säger NRK:s expert Fredrik Aukland.

OS i Peking 2022

Valnes var 15:e på 15 km klassiskt i fredags och gick till semifinal i sprinten i tisdags.

”Har de inte lärt sig någonting?”

Aukland pekar på att Norge gjorde likadant vid OS i Pyeongchang 2018 då Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Didrik Tönseth fick plats utan att ha tävlat tidigare i mästerskapet. Även om Norge vann bägge stafetterna var det inte tack vare Jacobsens och Tönseths insatser.

– Det blev fiasko då. Har de inte lärt sig någonting? frågar sig Aukland. 

– Det är Fredrik Auklands jobb att skapa konfikter och debatt inom norsk längdåkning, säger den norska landslagschefen Espen Bjervig.

Norges lag i startordning: Emil Iversen, Pål Golberg, Hans Christer Holund och Johannes Hösflot Kläbo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet