• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Isak Gifting tog säsongens första pallplats i motocross-VM i Italien. ”Nytändning för mig”. Foto: DIGA procross

Isak Gifting trea i Italien

Uppdaterad
Publicerad

Isak Gifting fick äntligen allt att stämma i motocross-VM. Tredjeplatsen i första MX2-heatet i Pietramurata, Italien, var säsongens bästa insats av 20-åringen.

– Det här betyder jättemycket för mig! Ett skönt kvitto på att jag kan hänga med de bästa, säger Gifting till SVT Sport.

Efter fjolårets genombrott i VM har Gifting har haft en tuff första säsong som heltidsproffs. Fabriksstyrningen för GASGAS har hittills inte blivit det lyft som han hoppats på. Ofta har han haft svårt i kvalet och dagens tävling var inget undantag. Bara 22:a och mindre bra startspår.

Trots kvalspöket har det svenska stjärnskottet fått upp farten rejält i heaten och i dag visade Gifting att han är i VM för att stanna. Bara nio sekunder efter vinnaren, fjolårets världsmästare Tom Vialle, i första heatet.

– Jag gjorde en kanonstart trots dåligt utgångsläge. Låg länge tvåa. Synd att jag tappade andraplatsen till Jago Geerts på sista varvet, säger Gifting.

I andra heatet kämpade Gifting till sig en niondeplats efter en misslyckad start. Femma totalt och upp till 14:e plats i sammandraget med fyra deltävlingar kvar att köra.

– Den här helgen blev en nytändning för mig. Det finns en faktiskt en liten chans att nå topp 10. Där ligger mitt fokus nu.

Redan på onsdag körs nästa deltävling i Pietramurata.

ARKIV: Isak Gifting om framtiden och den ökade pressen efter framgångarna (13 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.