Foto: www.felixracing.se

Rosenqvist snurrade i premiärkvalet: ”Bara att ladda om”

Uppdaterad
Publicerad

Indycar-säsongen 2021 är igång och de två svenskarna fick helt olika inledningar. Marcus Ericsson kommer att starta på en fin sjätteplats i Birmingham, Alabama, medan Felix Rosenqvist gjorde en miss och startar långt bak.

– Det är bara att ladda om, försöka hitta på något imorgon och vara positiv, säger Rosenqvist efter kvalet.

Marcus Ericsson, som kör för Chip Ganassi Racing, var nöjd med sitt premiärkval då han för första gången fick avsluta dagen med att köra ”fast six”.

– Det känns jättebra. Vi hade en stark dag från första träningen och hela dagen igenom. Jag hade höga förväntningar och att komma till min första fast 6 och kvala som sexa var en bra start på säsongen. Det är också ett kvitto på att allt det hårda arbete som jag och teamet har lagt ner har gett resultat, säger han.

Felix Rosenqvist hade farten som krävdes, men i början av det tredje började bilen snurra. Därmed gick han inte vidare från den första kvalrundan och får nu starta från plats 22 av 24 förare.

– Det är sådant som händer. Jag känner att jag måste få lite mer körbarhet i bilen för att inte göra de här grejerna. Jag känner att det ofta ligger nära till hands att det händer något när jag pushar bilen hårt. Men bilen är snabb, det visade Pato också.

Det var Rosenqvists mexikanske stallkamrat Pato O'Ward som tog pole position på den svåra banan.

– Det är en av de tuffaste banorna på kalendern. Det blir en tuff fysisk utmaning. Alla timmar på gymmet i vinter kommer förhoppningsvis att betala sig, säger Marcus Ericsson.

Premiärloppet startar 21.00 svensk tid.

ARKIV: Ericssons bil fattade eld efter krasch i Indy 500 (23 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.