Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Timo Anis

Nytt bakslag för Solberg – bröt i Portugal

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg gick ut på eftermiddagens sträckor som fyra i WRC2-klassen, men på sträcka 13 körde han sönder en styrarm och vänsterhjulet satt löst.

Och den 20-årige talangen tvingades stanna.

”Jag körde inte på något”, hördes Oliver säga till kartläsare Elliot på tv-bilderna från bilen.

Solberg tvingades meka på sträckan tillsammans med Elliott Edmondson och lyckades till slut ta sig till målet och hann till nästa sträcka med knapp marginal.

Tyvärr var olyckan snabbt framme igen och Solberg och Edmondson tvingas bryta rallyt efter att samma sak hänt på nytt på sträcka 14.

– Vi försökte allt för att fixa det och jobbade nästan en timme och till slut fick vi det fixat. Vi avslutade sträckan och tog oss till nästa tidskontroll med bara några sekunder till godo!

– Men tyvärr hände samma sak igen på SS14 så det måste vara ett större problem. Vi gjorde absolut allt vi kunde, men var tvungna att bryta för dagen eftersom vi har nått maxtiden. Bilen är helt oskadad i övrigt så det är väldigt trist. Vi tar tillbaka bilen till service ikväll  undersöker, berättar Oliver Solberg i sociala medier.

Det är i nuläget oklart om Solberg kommer att kunna starta om i morgon.

– Alla förare stöter på ”gupp” i sin karriär. Viktigt att Oliver får tid bakom ratten och förtroende från teamet. Det är lätt att går troll i det här, säger expert Kruse.

Bra förmiddag

20-åringe Solberg hade innan stoppet en stark förmiddag. Han var näst snabbast på första sträckan och följde upp med sin första sträckseger i år i Portugal på sträcka 11. Solberg var där 3,2 sekunder snabbare än fransmannen Yohan Rossel.

Finländaren Teemu Suninen leder klassen drygt 30 sekunder före fransmannen Yohan Rossel. Kajetan Kajetanowicz trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.