Bland förarna på Pite havsbad finns, från vänster: Mika Häkkinen, Jamie Chadwick och Sebastian Vettel. Foto: TT

Race of Champions återvänder till Sverige – här är de sex första namnen

Uppdaterad
Publicerad

Motorfesten Race Of Champions återvänder till Sverige 2023.

För andra året på raken avgörs tävlingen på Pite havsbad med ett stjärnspäckat startfält.

– Jag kan inte tänka mig en bättre plats för mitt första race efter att jag lagt av med Formel 1, säger legendaren Sebastian Vettel.

Race of Champions avgjordes i Piteå i februari i år, och efter succén står det nu klart att motorfesten återvänder till Sverige, och Piteå, den 28-29 januari 2023.

Några av motorsportens främsta förare genom tiderna kommer att göra upp, och det är tunga namn som ROC nu har presenterat när de släppt de sex första namnen.

• ”Den flygande finländaren” Mika Häkkinen, nu 53 år gammal, är tvåfaldig världsmästare i Formel 1.

• Tysken Sebastian Vettel meddelade för knappt två månader sedan att han avslutar sin F1-karriär efter den här säsongen, och har fyra världsmästartitlar på meritlistan. 2010 blev han den yngste någonsin att vinna titeln, endast 23 år gammal.

• 24-åriga brittiska racerföraren Jamie Chadwick vann W Series 2019 och 2021 och har rekordet för flest vinster, pallplatser, pole positions och poäng i W Series.

• Arvikasonen Johan Kristofferson är flerfaldig världsmästare i rallycross.

• Petter Solberg är ende förare att bli världsmästare i två bilsportgrenar då han vunnit VM i både rally och rallycross. Sonen Oliver Solberg är Sveriges just nu mest framstående rallyförare.

Den fullständiga föraruppställningen kommer att presenteras närmare tävlingarna.

Race Of Champions körs över två dagar och är en fest för motorsport-älskare där några av de största namnen inom till exempel F1, Nascar och Indycar gör upp ”head-to-head” i identiska bilar. Loppet arrangerades första gången 1988.

KLIPP: Ingemar Stenmark självkritisk: ”Jag tar det inte som beröm...”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.