Sergio Perez kraschade bort sig i första kurvan på hemmaracet i Mexiko.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Sergio Perez fick en flygtur efter krasch i första kurvan. Foto: Fernando Llano / TT

Sergio Perez kraschade i första kurvan på hemmaracet i Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

Formel 1 i hemlandet brukar gå bra för hemmaförarna.

Men för mexikanen Sergio Perez blev det ett kort race då Red Bull-föraren kraschade redan i första kurvan i Mexico City.

– Det är en sorglig dag, säger Perez till Viaplay.

Se kraschen i spelaren ovan.

Perez lyckades ta bilen till depån, men där stod det klart att han tvingades bryta loppet i Mexico City.

– Det är en sorglig dag. Luckan fanns där och jag gick för den helt och hållet. Såhär i efterhand kanske jag inte borde ha varit så optimistisk, säger Perez till Viaplay.

Sergio Perez ligger tvåa i förarmästerskapet, långt bakom suveräne stallkamraten Max Verstappen som redan säkrat sin tredje raka mästartitel.

Framtiden ifrågasatt

Men mexikanens framtid i Red Bull har ifrågasatts efter tveksamma insatser under säsongen i en överlägsen bil, och med den här typen av resultat stärks inte hans aktier – även fast teamchefen Christian Horner uttryckt stöd till Perez.

– Sergio har ett fantastiskt band med teamet och en stark relation med Max Verstappen och vi vill se honom komma tvåa i mästerskapet, sa Horner inför racehelgen.

Verstappen tog historisk seger

Loppet i Mexiko fortsatte utan hemmapublikens stora favorit. Danske Kevin Magnussen kraschade rejält så att loppet avbröts helt ett tag. Men efter återstarten var det inget snack om saken, Max Verstappen vann återigen (hans 16:e vinst i år vilket är rekord) och fick Lewis Hamilton och Charles Leclerc bredvid sig på podiet.

Därmed tog Hamilton ikapp 19 poäng på Perez i kampen om andraplatsen i totalen. Perez är numera 20 poäng före Hamilton med tre deltävlingar kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.