mountainbikecyklisten Jenny Rissveds

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jenny Rissveds inför OS-starten i Paris. Foto: Pontus Lundahl/TT

Mountainbike-stjärnan Jenny Rissveds om lugnet efter Tokyo-OS: ”Tänkte för mycket – ser mig som medaljkandidat”

Publicerad

Fokus på prestation och genomförande snarare än slutresultat. Samtidigt umgås Jenny Rissveds med medaljtankar inför OS-starten.

– Jag försöker att inte tänka för mycket på medaljer och resultat men tänker jag ingenting på det så blir jag också lite likgiltig inför själva tävlingen, säger Jenny Rissveds.

30-åriga Jenny Rissveds blickar mot sin tredje OS-start med ett lugn inombords.

– Jag lägger mest fokus på genomförandet och min prestation. Det är också det som bringar ett lugn inom mig, för det är något jag verkligen kan kontrollera och luta mig tillbaka på, berättar Rissveds som tog OS-guld 2016 i Rio.

OS i Paris 2024

”Tror den passar mig”

Hon beskriver söndagens OS-bana som jätterolig och intensiv. Den är uppbyggd från grunden med hårt packat stenmjöl och bjuder bland annat på tekniska sektioner med stockar och stenar.

– Det kommer att gå snabbt och jag tror den passar mig. Jag tycker det ska bli jättekul, säger Rissveds.

Banans längd är 4,4 kilometer och tävlingen går över flera varv.

– Jag tror att det kommer att bli väldigt taktiskt. Men sen tror jag att det kommer att vara många som kommer att hetsa i början, just för att det är OS och alla är jättetaggade. Så i och med att det blir mitt tredje OS så har jag ju mycket erfarenhet och jag tror att jag kan dra nytta av att jag håller mig lugn så det ska jag fokusera på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet