Silvermedaljören Batten bröt mot reglerna – Rissveds lämnar inte in protest

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Rissveds knep ett OS-brons när hon cyklade in som trea bakom amerikanskan Haley Batten. Men en detalj dök upp under upploppet. Batten tog aldrig en vattenflaska i tekniska zonen – vilket är mot reglerna.

– Jag är ledsen om jag gjorde ett misstag, säger Batten till SVT Sport.

En regel som många kanske inte vet om i mountainbike är att cyklisterna måste ta emot en vattenflaska om de åker in i den tekniska zonen.

Vår svenska bronsmedaljör Jenny Rissveds gjorde det, silvermedaljören Haley Batten gjorde det inte – vilket är mot reglerna.

OS i Paris 2024

– Om jag gjorde fel så... Jag kommer inte ihåg situationen, jag är ledsen om jag gjorde ett misstag, säger Batten till SVT Sport.

Men Rissveds och den svenska landslagsstaben kommer inte att överklaga.

– Det är inte så man vinner OS-silver, säger Niclas Green om att Sverige inte protesterar.

Se händelsen i spelaren.

Enligt Sveriges Radio har juryn, som ändå kollade på situationen, enbart straffat Batten med böter.

Sista varvet blev en spurthistoria där Batten visade sig lite starkare och tog silvret med fem sekunders marginal. När svenskan cyklade i mål gav hon trots allt amerikanskan en lång kram.

– En grej som hon poängterat med sin resa är att hon nu kan unna andra framgång, säger mountainbike-experten Alexandra Engen till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet