För fyra år sedan fick kvinnor inte ens gå på fotbollsmatcher i Saudiarabien.
Men nu har de både ett damlandslag och en nationell liga för kvinnor.
Förbundskapten är tyskan Monika Staab, som tidigare vunnit Uefa Women's Cup (Champions Leagues föregångare) med FFC Frankfurt, och även varit förbundskapten i Bahrain och Qatar. Hon erkänner att det uppstått en del utmaningar under tiden i Saudiarabien.
– Jag måste alltid bemöta män som säger att kvinnor är gjorda av kristall. Men då svarar jag: ”Jag har spelat fotboll i 50 år och har inte gått sönder”. Man måste alltid argumentera, säger hon.
Märker en utveckling
En annan utmaning är att vissa landslagsaktuella spelare faktiskt inte får spela i landslaget för sina föräldrar.
– Det finns spelare som gärna vill spela men inte får vara med i landslaget, eftersom det innebär att de exponeras offentligt, berättar hon, men lägger till att hon märker av en utveckling:
– Efter vår första landskamp kom två spelare till mig och sa: ”Mina föräldrar har gett sitt samtycka. Jag får spela”. Det gjorde mig oerhört glad att föräldrar hade sett att vi var seriösa och genomförde allt professionellt.
Staab förklarar att det är tydligt att kulturen i Saudiarabien är en annan än i Europa, och att hon har förståelse och respekt för att det inte är alla som är glada över allt det nya som en damfotbollssatsning innebär.
– Om föräldrarna säger: ”Vi vill inte exponera vår dotter inför 80 000 åskådare”. Det är deras tradition, deras religion och deras kultur. Det måste vi respektera, menar hon.
Utvecklingen kring kvinnors rättigheter i Saudiarabien
1999: Kvinnor fick nationella ID-kort
2005: Tvångsäktenskap förbjöds
2012: Första kvinnliga saudiska idrottaren i ett OS
2018: Kvinnor fick tillträde till idrottsarenor
2018: Kvinnor fick köra bil
2022: Första gången damlandslaget i fotboll spelade match
2022: Första nationella ligan i damfotboll