Tottenham reducerar till 4-3 när spanjoren Fernando Llorente styr in bollen i mål. Den touchar hans arm och höft på väg över linjen. Något som fått många City-supportrar att ropa på hands och att målet ska dömas bort.
Hade målet blivit underkänt hade Manchester City spelat CL-semifinal istället för Tottenham.
– Om den tar på handen så är det så lite kontakt att den är försumbar. Därför släpper domaren det hela. Bollen hade ändå gått i mål. Han gör en tolkning att det är oavsiktligt. Jag tycker att det bör bli mål, säger Jonas Eriksson.
”Skillnad på situationerna”
I matchens sista skälvande minuter gjorde Raheem Sterling 5-3 till Man City. Ett mål som dömdes bort efter VAR och som släckte britternas titeldrömmar. Samtidigt efterfrågades det samma millimeterrättvisa som vid offsiden.
– Det finns en skillnad på situationerna. Vid offside finns det inte utrymme för tolkning, du är 1 millimeter offside eller inte. Men den andra är en bedömningssituation och man ser det på olika sätt. Folk tror på en gudomlig sanning med VAR. Men så länge det är människor som fattar besluten blir det inte så, säger han.
Eriksson vill ha VAR kvar
VAR har blivit utskällt flera gånger för att vara just inkonsekvent i bedömningssituationer. Men trots det tycker Jonas Eriksson att tekniken ska vara kvar. Även om det krävs att man blir tydligare med vad som gäller.
– Jag vill ha VAR i de svartvita bedömningssituationerna. Som när det dras i tröjan så det blir rätt vid givna straffsituationer och även vid offsidebeslut. Man ska inte glömma bort det förebyggande. Man vet om kameran och det blir inga armbågar. Men man måste vara tydligare med vad som gäller, säger han.
Är VAR här för att stanna?
– Från Fifa-håll finns det många som tycker att VAR är det bästa som har hänt fotbollen. Det är här för att stanna, säger han.